NLcar
Image default
Computers / Internet

Je auto verkopen kan meerdere redenen hebben

De meest voorkomende redenen om je auto te verkopen zijn de komst van een baby, het krijgen van een leaseauto, dure reparatiekosten, financiële problemen en het verhuizen naar het buitenland. Hieronder lees je de onderwerpen wat uitgebreider.

Hoera, wij krijgen een baby

Leuk! Je krijgt een baby. Is de auto groot genoeg? Past er bijvoorbeeld een kinderwagen, een maxi-cosi en een tas met babyspullen in? Is de auto ook wel voldoende veilig? Een auto verkopen vanwege deze reden komt veel voor. Vaak wil je een grotere en veiligere auto. Zeker met oog op de toekomst. De eerste jaren kun je wel wat extra ruimte gebruiken. Een auto erbij kopen die wat groter is, is niet voor iedereen weggelegd. Een baby kost al vaak een hoop geld. Denk aan de inrichting van een babykamer bijvoorbeeld en de eventuele aanpassingen van je huis. Een tweede auto blijft geld kosten, ook al staat deze voornamelijk stil. De verzekering en de wegenbelasting blijf je elk maand moeten betalen. Ook wordt je ieder jaar weer geconfronteerd met de jaarlijkse APK keuring.

Wij krijgen een lease auto

Een auto van de zaak, oftewel een lease auto, geeft je veel financiële vrijheid. Je kunt de auto verkopen en het geld in je zak steken. Ook heb je niets meer te maken met onderhoudskosten, wegenbelasting, verzekering of brandstof. Alles wordt namelijk door de leasemaatschappij geregeld. Wel krijg je te maken met bijtelling maar dit is veel minder dan de maandelijkse kosten die je daarvoor had, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de jaarlijkse APK keuring die soms ook nog wel eens kosten met zich meebrengt.

Dure reparatiekosten

Een auto kan veel geld kosten. Naast de verplichte wegenbelasting en verzekering, heb je ook te maken met de APK, onderhoudsbeurten en defecten. Bij een APK keuring kunnen bijvoorbeeld de banden of remmen worden afgekeurd wanneer ze niet meer voldoen. Een 2-tal banden kosten gemiddeld 180,- euro. Een set remmen aan de voorzijde welke bestaat uit remschijven en remblokken kosten snel meer dan 600,- euro. Een normale onderhoudsbeurt kost je ongeveer 300,- euro en het grote onderhoud waarbij een distributieriem en waterpomp vervangen wordt kost je zeker 600,- euro. Onderhoud voorkomt vaak onnodige en dure reparaties. Een distributieriem als voorbeeld genomen heeft een beperkte levensduur. Bij sommige auto’s is dat 60.000km en bij andere 120.000km. Vervang je deze riem niet op tijd en breekt hij dan loopt je motorblok schade op. De schade kan, afhankelijk van de motor, veel geld gaan kosten. Gemiddeld ligt dit rond de 2000,- euro. Ook een koppeling of massavliegwiel moet soms vervangen worden, zeker bij een kilometerstand welke hoger is dan 250.000km. De kosten hiervan gaan snel boven de 800,- euro.  Dit allemaal kan natuurlijk een reden zijn om je auto te verkopen.

Verhuizen naar het buitenland

Ga je verhuizen naar het buitenland dan ga je emigreren. Of je nu naar België gaat of naar Amerika, vaak kun je de auto wel meenemen. Echter is het vaak wel een tijdrovende en dure aangelegenheid om je auto mee te nemen naar het land waar je gaat wonen. Je auto moet namelijk worden uitgevoerd uit Nederland en worden ingevoerd in het buitenland. Er komt veel papierwerk bij kijken en de transport kost soms ook erg veel geld. Aangezien Nederland een duur land is als het om auto’s gaat, is dit ook de beste plek om je auto te verkopen. Wil je het meeste geld voor je auto terug? Ga dan je auto verkopen in Nederland. Met de opbrengst kun je vaak weer een leuke auto kopen in het buitenland en heb je geen gedoe met het papierwerk.

Financiële problemen

Helaas hebben in Nederland veel mensen financiële problemen. Een auto is een kostbaar bezit en vaak nog een hoop geld waard. Je auto verkopen is dan soms nog het enige wat je kunt doen om uit de problemen te komen of te blijven. Kun je echt niet zonder auto dan kun je het beste een kleine benzineauto kopen. Dit scheelt veel in de verzekering, wegenbelasting en onderhoud. Zodoende kun je nog wat rekeningen aflossen en ga je er weer even op financieel vlak op vooruit.